Ebit Lew Guna Pesawat Kargo "Terbangkan" Bantuan Ke Sabah


Usaha murni pendakwah muda, Ustaz Ebit Lew dalam membantu mereka yang terjejas ketika negara berdepan keadaan sulit sememangnya amat dihargai rakyat Malaysia.
Guna pesawat kargo hantar bantuan.

Kali ini, Ebit Lew sekali lagi membuatkan banyak pihak terharu kerana telah menghulurkan peralatan medikal untuk kegunaan petugas kesihatan di Sabah.

Dalam perkongsian yang dibuat oleh pendakwah tersebut menerusi media sosialnya, beliau telah menggunakan pesawat kargo untuk menghantar bantuan kepaada frontliners di sana.

Doakan Sabah terus kuat

Beliau telah menggunakan perkhidmatan Raya Airways kargo untuk menerbangkan set PPE, Face Sheild, pelitup muka, pelindung kasut untuk keperluan kakitangan hospital, klinik dan petugas kesihatan di Sabah.

Dalam pada itu, Ebit Lew turut memohon agar orang ramai mendoakan kesejahteraan Sabah yang kini sedang diuji dengan pandemik yang sangat membimbangkan.Lagi banyak memberi, lagi banyak diperoleh

Sehubungan dengan itu, rata-rata warganet seperti biasa megucapkan terima kasih kepada beliau kerana menjadi ‘hero’ dalam situasi genting ini.

Mereka juga mendoakan agar Ustaz Ebit Lew terus dimurahkan rezeki agar dapat membantu orang ramai tanpa sebarang prajudis.


Semoga Allah membalas jasa ustaz“Apa kena dengan ustaz ni?”Sumber: Ebit Lew & OhMyMedia

Post a Comment

0 Comments