PERMOHONAN PAKEJ BANTUAN COVID-19 KERAJAAN NEGERI SABAH


Sejak dimaklumkan berkenaan Pakej Bantuan Covid-19 Kerajaan Negeri Sabah, ramai rakyat Sabah yang tidak masih mendapat Bantuan tersebut disebab banyak masalah di hadapi oleh Kerajaan Sabah.

Namun mungkin masih ada yang mengalami masalah untuk membuat permohonan disebabkan agak susah juga nak isi borang, hantar e-mel dan sediakan dokumen yang diperlukan untuk membuat permohonan, terutamanya bagi golongan yang berumur.

Kalau diikutkan sebelum ini, kita perlu mengisi maklumat melalui e-kasih. Kemudian bila dah sudah mengisi e-kasih ada yang sepatutnya dapat tidak lulus. Begitu juga Bantuan yang lain sama juga berlaku, sudah mohon tapi sama juga.

Terkini, pihak Kerajaan Sabah secara rasmi telah memudahcara dengan melancarkan sistem baru bagi permohonan yang telah diumumkan oleh Kerajaan SabahKerajaan negeri Sabah telah mengeluarkan syarat terbaru untuk permohonan bantuan rakyat Sabah iaitu golongan KPLB/eKasih.

GOLONGAN YANG LAYAK MEMOHON


PERMOHONAN DAN SEMAKAN

Sebelum membuat permohonan pastikan membuat semakan terlebih dahulu. Adakah anda sudah Lulus atau Belum ada dalam sistem.


LINK UNTUK SEMAKAN DAN PERMOHONAN : https://bantuan.covid19.sabah.gov.my/

Post a Comment

1 Comments

  1. ASSALAMUALAIKUM DAN SELAMAT MALAM TUAN,PUAN... MAAF JIKA KOMEN SAYA MENJADI KESALAHAN PADA PIHAK TUAN PUAN,.. SAYA ANAK SABAH YANG BERKERJA DI SEMENANJUNG,YANG TELAH MEMOHON BANTUAN COVID SABAH,INGIN BERTANYA PADA PIHAK TUAN PUAN,.. APAKAH STATUS UNTUK BANTUAN ANAK SABAH DI SEMENANJUNG?? BILAKAH PEMOHON BOLE MENERIMA BANTUAN ONEOFF DARI SABAH??? sikit Hari lagi, Genap lah sebulan PERMOHONON YANG TELAH MENJADI PENANTIAN Sampai Sekarang tak memberi jawapan...

    ReplyDelete

Daftar Email Untuk Dapatkan Update Info Jawatan Kosong Terkini.

Get all latest content delivered straight to your inbox.