Temuduga Terbuka Polis Bantuan Bank Simpanan Nasional (BSN) 2020


Ini adalah iklan Jawatan Kosong terkini untuk Bank BSN bagi jawatan polis bantuan sesi 2020.Sila bookmark portal Graduansemasa.com ini untuk rujukan anda di masa hadapan.Bank Simpanan Nasional (BSN) mempelawa anda yang berwarganegara Malaysia, berumur 18 tahun keatas yang berminat dengan jawatan berikut:


1. Jawatan Polis Bantuan ini dibuka untuk warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang dari 18 tahun dan tidak lebih dari 25 tahun.

2. Syarat minima untuk memohon jawatan ini hanyalah SPM sahaja.

3. Buat masa ini, jawatan Konstabel ini hanya dibuka untuk lelaki sahaja.

4. Kemudahan wajib seperti EPF dan Socso akan diberikan.

5. Calon yang mempunyai kemahiran komputer akan diberi keutamaan.

Kelayakan Fizikal
  • Tinggi minima 1.67m dan berat badan minima 53kg
  • Ukuran dada biasa 79sm dan 84sm semasa menarik nafas
  • Lulus ujian mata kiri dan kanan
  • Tidak mempunyai kecacatan pada badan/mental dan lulus pemeriksaan kesihatan
Cara Memohon Jawatan

1. Sekiranya anda berminat untuk menjadi anggota Polis Bantuan ini, anda dikehendaki menghadiri temuduga yang akan diadakan di Ibu Pejabat BSN, Kuala Lumpur pad 9 Mac 2020, 8 pagi – 12 tengahari.

2. Sila bawa bersama semasa menghadiri temuduga ini salinan Resume, Kad Pengenalan, Sijil SPM, Sijil Kelahrian, Sijil Persekolahan dan lain-lain sijil berkaitan serta 1 gambar bersaiz passport terkini.

3. Anda mestilah datang dengan berpakaian kemas – kemeja lengan panjang warna putih, tali leher, seluar slack hitam dan kasut pejabat.

4. Anda juga dikehendaki membawa bersama kemeja-T, seluar sukan dan kasut sukan untuk ujian pemeriksaan fizikal, kawad dan kecergasan.

5. Calon yang lulusan ujian fizikal, kawad dan kecergasan sahaja akan dibenarkan menghadiri sesi temuduga pada hari yang sama.


Pusat Temuduga
Ibu Pejabat BSN,
Wisma BSN 117,
Jalan Ampang,
50450 Kuala Lumpur

Tarikh/Masa
9 Mac 2020 (Isnin) / 8.00 pagi – 12.00 tgh

Post a Comment

0 Comments